Chalrose

Aanbieding
Chalrose Chalrose Back Shopper
Aanbieding
Chalrose Chalrose Doppio Bag Tan
Aanbieding
Chalrose Chalrose Crosssbody Click Bag
Chalrose

Chalrose – Dare to be different

Chalrose is ontstaan in de winter van 2012 toen ik een prachtige tas met een flap van vacht kocht.
Gaandeweg het jaar werden de temperaturen hoger, gingen de vogels fluiten en voelde ik me met mijn tas van vacht steeds meer een buitenbeentje, ik besloot om afscheid te nemen kocht een nieuwe tas. Mijn ‘wintertas’ belandde in een donkere hoek in de kast.
Dat zou anders kunnen dacht ik, dit is jammer van het geld, het gedoe om je spullen er steeds uit te moeten halen en zonde voor het milieu.

Hoe handig zou het zijn als je de tas kan aanpassen en zo een winter of zomer uitstraling kan geven. De schaar kwam eraan te pas en voilà ik creëerde een compleet nieuwe look.
Mijn vriendin Pat Polise getrouwd met een Nederlander, maar door en door Amerikaans zag mijn ontwerp en riep, ‘Great, Amazing, This is Huge, come on let’s make this great together.’
We besloten er samen voor te gaan. Ik begon met het ontwerpen en Pat kwam met een ingenieus klik systeem. We waren naast onze banen druk aan het schetsen, maken van samples, zoeken naar Italiaanse ateliers. Machtig.

Toen sloeg het noodlot toe. Pat werd heel ernstig ziek en in 2014 is Pat gestorven aan borstkanker…Ze smeekte mij vooral door te zetten met Chalrose Handbags.
En ik heb, na een tijd van bezinning, doorgezet. Ter nagedachtenis aan Pat, want zij deed dat als geen ander. Doorzetten.
In Chalrose leeft Pat voort. De namen van onze dochters komen er samen: Ch (Charlotte) AL (Alexandra) en Rose (Roos).

Ons 1e ontwerp heb ik vereenvoudigd tot de Chalrose City Bag, Goedkoper, praktischer.
Als try-out heb ik in 2015 80 City Bags laten maken bij een klein atelier in Friesland.
Deze 80 tassen zijn tijdens een event in Sneek geïntroduceerd en waren binnen 2 uur helemaal uitverkocht. Ongelofelijk…Ik had eindelijk het gevoel; Dit kon wel eens het begin zijn van iets bijzonders!

Een Chalrose Bag is een unieke tas, van hoge kwalitiet en verrassend mooi in haar eenvoud. Maar gelukkig anders dan anders.
Een tijdloos model die desgewenst met de los verkrijgbare clicks eindeloos kan worden veranderd.
De klant bepaald de look van haar Chalrose Bag. Je kan de tas uitbreiden met veren, clicktasjes, armbanden, studs, franjes…..er komen continue nieuwe designs online.

Na de City Bag kwamen er nieuwe modellen: De Back-Shopper, Mini Bag, Doppio Bag en Piccolo….
Altijd met 1 uitgangspunt: uniek als tas, desgewenst verrassend aangepast door er eindeloos modieuze clicks aan te bevestigen eerlijk gemaakt van vegetable leder.
Inmiddels zijn onze tassen en clicks verkrijgbaar bij ruim 70 verkooppunten in Nederland.

Chalrose- Don’t be like the rest of them. Of zoals Pat zou zeggen; ‘Screw the man. They think they are the boss. But at the end we woman rule the world.’

XX Marieke